6 Ekim 2012 Cumartesi

Zeus

     Mitoloji  zamanından günümüze gelen masalımsı anlatımı ile kendilerini Tanrı ilan eden insanların hikayesi...günümüz filmlerine konu olan tarihte doğaüstü zamanları anlatan mitolojimizn baş kahramanı Zeus'dur.
    Zeus birkaç numara ile dönem insanını kandırmış kendini Tanrı ilan etmiş kesin pigme boyunda olan Zeusumuz çocukluğunda itilip kakılmanın verdiği duygu ile kimden öğrendiğini bilmediğim numaraları öğrenip gösteriş yapmış .:)
    Neler mi yapmış ışın silahını kim onun eline verdiyse oraya buraya şimşek atarım diye korkutmuş, birde bu garibime hiç bir kadın yüz vermeyince hipnoz yeteneği ile kocaları gibi görünmüş uzakta olan savaşa giden kocaların yerine geçmiş ...
  Tipik bir insan davranışı eline güç verince Tanrıda ilan eder kendini Peygamberde:P
         Yinede en sevdiğim film konuları mitolojiyi ele alan filmler insanın hayal gücünü besliyor Aresin savaşma dürtüsü Hadesin kendini ölüler krallığının Tanrısı ilan etmesi.
   Birde en komik Tanrı Eros elinde ok ve yayı ile kendine aşkı  misyon edinmiş:) kıçına ok yiyenin aşık olduğu nerede görülmüş..
        masal dünyası bu işte ben ninemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken bunu yapabiliyorsam bu mitolojik kahramanlarımız kim bilir neler yapar:)
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder