Portakallı toplar:)
Malzeme
4-5 det portakalın kabukları
bir paket bisküvi (istediğiniz bisküvi olur)
yarım bardak toz şeker
Hindistan cevizi
Yapılışı:) Yediğimiz portakal kabuklarını küçük küp şeklinde doğrayın, 4yada 5 kez kaynatıp süzün tekrar yıkayın tekrar kaynatarak portakal kabuğunun acısını yok edinceye kadar bunu tekrarlayın..
Haşlanmış süzülmüş portakal kabuklarını bir tencerenin içine alın üzerine toz şekeri koyun suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin .. bir kapta ufalanmış bisküvileri hazırlayın ,pişen şekerini ve suyunu içine çekmiş portakal kabuğunu içine atın kaşık yardımı ile karıştırın.
Elinizle de yoğurduğunuz harçtan küçük parçalar alıp top haline getirin hindistan cevizi dökülmüş tabağın içinde altı üstüne hindistan cevizine bulayın...
Servise hazır, çocukların seveceği küçük şekerlemeler Afiyet olsun
Malzeme
4-5 det portakalın kabukları
bir paket bisküvi (istediğiniz bisküvi olur)
yarım bardak toz şeker
Hindistan cevizi
Yapılışı:) Yediğimiz portakal kabuklarını küçük küp şeklinde doğrayın, 4yada 5 kez kaynatıp süzün tekrar yıkayın tekrar kaynatarak portakal kabuğunun acısını yok edinceye kadar bunu tekrarlayın..
Haşlanmış süzülmüş portakal kabuklarını bir tencerenin içine alın üzerine toz şekeri koyun suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin .. bir kapta ufalanmış bisküvileri hazırlayın ,pişen şekerini ve suyunu içine çekmiş portakal kabuğunu içine atın kaşık yardımı ile karıştırın.
Elinizle de yoğurduğunuz harçtan küçük parçalar alıp top haline getirin hindistan cevizi dökülmüş tabağın içinde altı üstüne hindistan cevizine bulayın...
Servise hazır, çocukların seveceği küçük şekerlemeler Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder